Пет български компании попадат в тазгодишната класация на Financial Times и

...
Пет български компании попадат в тазгодишната класация на Financial Times и
Коментари Харесай

5 български компании сред най-бързо развиващите се в Европа

Пет български компании попадат в тазгодишната ранглиста на Financial Times и Statista, известна като FT1000: Най-бързо разрастващите се компании в Европа. 

Връщането към напредък след пандемията беше възпрепятствано от висока инфлация и стесняване на разноските за живот, изострени от енергийна рецесия, подхранвана от войната в Украйна.

Въпреки че доста компании са се борили или не са съумели да оцелеят, други са показали резистентност и са съумели да процъфтяват.

Класацията FT 1000, формирана взаимно с немската изследователска компания Statista, демонстрира тези европейски компании, които са се развили най-бързо през всички тези провокации. Те са изброени по реда на най-високия смесен годишен ритъм на напредък (CAGR) на приходите за интервала 2019 до 2022 година Тази година за включване се изисква най-малък междинен ритъм на напредък от 36,9 %.
 Петте американски компании с максимален растеж на приходите
Петте американски компании с максимален растеж на приходите

Докладът на Министерството на търговията за икономическия напредък разкрива нарастване от 3,1% на годишна база за американската стопанска система през четвъртото тримесечие на 2023 година

Българските представители 

Номер 100 в класацията е  AMPECO , българската продуктова компания, която създава cloud основана софтуерна платформа за ръководство на зарядни станции за електрически коли. Софтуерното решение на компанията е в основата на ръководството на зарядни станции в целия свят и се употребява сполучливо от оператори на зарядни станции, енергийни компании, вериги бензиностанции, телекоми, бизнеси с огромен електрически автопарк и други

AMPECO e измежду световните водачи в ръководството на зарядна инфраструктура за електрически автомобили. Софтуерната платформа на компанията се употребява на 6 континента, а посредством нея оперират над 60 хиляди зарядни станции.

На 301 позиция откриваме  Pontica Solutions  - аутсорсинг компания, учредена през 2015 година, профилирана в обгрижването на клиенти на над 20 езика и създаването на най-различни новаторски цифрови решения.

456-та позиция в класацията FT1000 заема  euShipments.com . Дружеството със седалище в Русе дава фулфилмънт и логистични услуги за онлайн търговци от над 12 години. Мрежата на компанията покрива целия Европейски Съюз и разполага с 13 фулфилмънт центъра и над 600 метода за доставка. През миналата 2023 година euShipments.com закупи две логистични компании - една в Румъния и една в Хърватия. Според разпоредбите на класацията обаче се вземат поради единствено резултатите на българската компания, част от euShipments JSC.

На 569-та позиция се класира софтуерната компания със 17-годишна история  Dreamix . Технологичният фокус на компанията е създаването на програмен продукт с JavaEE, Angular, ReactJS, Oracle ADF и Oracle SOA & BPM.

Изцяло българската компания, която създава личен block-storage софтуерен артикул, употребен от десетки компании по целия свят StorPool  се класира на позиция 842 в влиятелната ранглиста. Софтуерното решение на компанията оказва помощ на огромни корпорации, cloud билдъри, SaaS вендори, MSPs, хостинг и cloud снабдители да дават бързи и надеждни услуги на своите клиенти. StorPool е измежду дребното български компании, сполучливо развили се от стартъп до световен storage вендор, чийто артикул е различим по целия свят.
 Германски компании оповестиха рекордни вложения в Съединени американски щати за 2023-а
Германски компании оповестиха рекордни вложения в Съединени американски щати за 2023-а

Те са достигнали $15,7 милиарда при 8,2 милиарда $ през 2022 година

Кой е отпред в класацията?

Raylyst Solar, основан в Прага дистрибутор на слънчеви панели и други фотоволтаични артикули, оглавява класацията на Financial Times. Стартиран през 2018 година, това е един от многото бизнеси в района, които са се възползвали от нарасналото търсене на възобновима сила.

Adagio, френски снабдител на рекламни технологии, е класиран на второ място, следван от Bidberry, италианска цифрова рекламна организация. Позициите и на двете компании отразяват нарастването на разноските за цифрова реклама през интервала. Разходите за цифрова реклама са скочили с 30 % на годишна база през 2021 година, съгласно индустриалния орган IAB Europe.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР